Stora Sjöfallet, Norra Djurgårdsstaden

I den idylliska omgivningen vid Husarviken och Norra Djurgårdens grönska reser sig Stora Sjöfallet, ett bostadsprojekt som bryter ny mark i arkitektur och design. Här förenas rå betong med natur och innovativt taklandskap för att skapa en unik och harmonisk boendemiljö. Upptäck hur detta banbrytande projekt förenar moderna element med naturens skönhet.

Kontaktuppgifter

Daniel Kivistö

Affärsutvecklare
dk@gunnarprefab.se
072-202 00 09
Vid stranden av Husarviken, omgiven av den frodiga grönskan på Norra Djurgården, finner vi det innovativa bostadsprojektet kallat Stora Sjöfallet. Här har arkitekterna skapat en struktur som balanserar enkelhet och tydlighet på ett imponerande sätt. Horisontella och vertikala betongelement bildar stommen för 30 unika lägenheter i olika storlekar. Stora glaspartier, som sträcker sig från golv till tak, belyser inte bara byggnadens arkitektoniska design utan också den nästintill osynliga gränsen mellan inomhus och den omgivande naturen.

Betongen förblir rå och obehandlad, vilket ger en robust och ärlig karaktär åt byggnaden. Som en varm kontrast till detta råa uttryck, ramar trädetaljer runt glaspartierna in det omgivande gröna landskapet på ett harmoniskt sätt. Hela designprocessen har lyhört låtit betongens egenskaper och principerna för elementbyggande guida skapandet av detta projekt, och resultatet är en konsekvent och väldesignad helhet, från övergripande koncept till minsta detalj.

Projektets mest iögonfallande drag är det karakteristiska taklandskapet som skapats genom att konceptuellt snida och vika upp takbjälklaget. De triangulära takvingarna riktas mot solen och är utrustade med solpaneler för att effektivt samla solenergi. Dessa vingar tjänar också som naturliga ljusschakt som sprider ett behagligt ljus till lägenheterna nedan samt fungerar som entré till de privata takterrasserna.
​​​​​​​
För att komplettera den unika upplevelsen av Stora Sjöfallet kan bostäderna nås på olika sätt. Antingen genom en entré i suterräng, från marknivån eller via en elegant entrébrygga som vetter mot gården. Enligt en smart planlösning avslöjas lägenheternas storlek och placering genom balkongindelningen på söderfasaden. Detta skapar en visuell hierarki med mindre lägenheter på markplan, rymliga enplansbostäder ovanpå och exklusiva etagelägenheter med takterrass högst upp.
Vill ni veta mer, kontakta mig

Daniel Kivistö

Affärsutvecklare
dk@gunnarprefab.se
072-202 00 09